06:06 Edit This 0 Comments »

Backlink, Pagerank, Arama Motorlarında Üst Sıralara Çıkmak

Hepimizin isteği ve hahali "arama motorlarında üst sıralara çıkmak!"
Peki bunun için ne yapmak lazım?

Arama motorlarının birinci mantığı şudur: Bir siteye başka bir site link veriyorsa demek ki bu site iyi bir sitedir, site kötüyse zaten kimse link vermez.

Pagerank, adından anlaşılacağı üzere sayfa reytingidir.Yani sitenizin popülerliğidir. Pagerank ne kadar yüksek olursa arama motorlarının sitenize verdiği önem o derece artacak ve sizi üst sıralara çıkaracaktır.Yani Pagarank = Hit tarzında bir denklem kurabiliriz.

Pagerank'inmizin artması içinde en önemli unsur da Backlink'tir.

Backlink, sitenize verilen linklerdir.

Dikkat edin sitenize dedim.Siteniz herhangi bir toplist veya siteye eklendiği zaman google arama motorlarında link:www.siteadi.com şeklinde arattığınızda karşınıza çıkan listelerin çok olması sizin backlinkinizin fazla olduğu anlamına gelir.

Ancak kuru kuru link olması değilde, sitenizle alakalı sitelerde link olması daha önemlidir.

Bu nedenle siteniz ile bağlantılı olan sitelerde linkiniz olmasına dikkat edin.Örnek verecek olursak:

Web tasarımla ile ilgili bir siteniz varsa, kadınlarla ilgili bir sitede sizin linkiniz olmasının pek bir faydası olmaz.

Pr'ı ( PageRank ) yüksek olan sitelerden link almak daha faydalıdır. Örneğin Pr 0 olan sitelerden 100 linkiniz olacağına Pr 4 olan siteden 1 link almanız daha iyidir.

Bunuda şu örnekle açıklayabiliriz:

"webmaster" kelimesini google'da arattığımız zaman sitemiz 20. sırada çıkıyor.İlk sıralardaki sitelerde linkimiz olduğu zaman, bizim sıralamamız yükselecek, muhtemelen ilk 10'da olacaktır.


Backlinkinizin fazla olması demek, PageRank'ınızın artması demek, PageRank'ınızın artması demekte arama motorlarında üst sıralarda yer almız demektir.

Bu konuda tek dikkat edilmesi gerekn konu ise yavaş yavaş backlinkler edinmektir.Birden backlink'ımız artarsa google amca bu işten şüpheleniyor ve sitemizi banlayabiliyor.


0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle