00:46 Edit This 0 Comments »

7 Adımda İnternetten Para Kazanmak; 1.Adım


Affiliate Marketing (Satış Ortaklığı)

affiliate pazarlama, affiliate marketing, satış ortaklığı, internetten para kazanmak, internetten para kazanma metodları, affiliate network, clickbank, xticaret, affiliate link, affiliate pazarlama uzmanlarıTürkçe’ye “satış ortaklığı” yada “affiliate pazarlama” olarak çevrilen “affiliate marketing”, bireysel internet kullanıcıları için en önemli internetten para kazanma metodudur. Bu sistemi bir kere kurduğunuzda artık hiçbir şey yapmadan her ay düzenli olarak paranız hesabınıza yatmaktadır.

Basitçe anlatmak gerekirse affiliate pazarlama, ticari ürün satan sitelere ürünü alma potansiyeli olan ziyaretçiler göndermeniz ve yapılan satıştan komisyon almanız olarak özetlenebilir. Bu şekilde sizin tarafınızdan üretilmiş bir ürüne sahip olmanız gerekmemektedir. Size düşen tek şey, satacak bir ürünü olanların satış ortağı olarak ürünlerinin promosyonunu yapmaktır. Geri kalan herşey satıcı şirket tarafından yönetilir.

Şirketler, aracılara ürünlerinin satılması için oldukça yüksek komisyonlar ödemektedir. Affiliate pazarlama sisteminin normal hayattaki komisyon sisteminden tek farkı internet üzerinden yapılması yani online olmasıdır.

Peki pazarlaması yapılacak ürünü nerden bulacaksınız? İnternet üzerinde size satışına aracılık etmeniz karşılığında komisyon ödemeye hazır onlarca şirketlerin listesi ile dolu olan “affiliate networkler” vardır. Bu rehberler içinden benim favorim olan dünyanın en büyük affiliate netwokü ClickBank’ tır. ClickBank’ ta sadece dijital ürünler veya bilgisayara download edilebilir ürünlerin listesi vardır. Burada listelenen ürünlerin fiyatları yüksek olmadığından dolayı satılabilme ihtimali oldukça yüksektir. Dolayısıyla komisyon alma ihtimlainiz de yüksektir. Ayrıca ClickBank’ ın satış ortaklarına vermiş olduğu komisyonlar oldukça yüksektir (75% e kadar).

ClickBank’ın çoğunlukla İngilizce içerikli ürünler sunması, bu ürünlerin Türkiye pazarında satılmasını oldukça zorlaştırmaktadır. Bundan dolayı, doğrudan Türkiye pazarını hedefleyen satış ortakları yani affiliateler için ilk Türk affiliate networkü olan xTicaret’ i kullanmalarını tavsiye ederim. 2009 senesinde Musa Erdoğmuş tarafından kurulan xTicaret, dünya devi olan affiliate networkler ile boy ölçüşebilecek düzeyde bir alt yapı ve kullanım kolaylığına sahiptir. Eğer affiliate pazarlama ile internetten para kazanmak istiyor iseniz, xTicaret ilk başlangıç noktanız olabilir. xTicaret’in bünyensindeki yüzlerce sanal ve fiziksel ürünlerin satış ortaklığını yaparak aylık onbinlerce TL kazanmak hiçte zor değildir.(xTicaret’e benim davetimle üye olmak için buraya tıklayın)

Peki sistem nasıl çalışıyor? Bir ürünün promosyonunu yapmak için ClickBank yada xTicaret’ e üye olduğunuzda sistem size özel bir affiliate link verir. Bu linke tıklayarak ticari ürünün bulunduğu web siteye giden ziyaretçiler eğer ürünü satın alırlar ise 2dk içinde sizin hesabınıza belirtilen komisyon tutarı yatar.

Ancak sistem görünüşte son derece basit olmasına rağmen, pratikte işler bu denli kolay yürümemektedir. Dünyada bu işi hakkıyla yapan en başarılı affiliate pazarlama uzmanları genelde profesyonel kazanç programları ndan yararlanmaktadırlar Piyasada birçok kazanç programı bulabilirsiniz. Ancak bir çoğu kullanıcılarını vaad ettiği başarıya ulaştıramamaktadır. O sebeple bir kazanç programı satın almadan önce iyice incelemek gerekir.

0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle