00:50 Edit This 0 Comments »

7 Adımda İnternetten Para Kazanmak; 2.Adım

Affiliate Linke (Satış Ortaklığı Linki) Ziyaretçi Sağlamak

affiliate link, satış ortaklığı linki, affiliate network, clickbank, musa erdoğmuş, xticaret, google kazançları, kazanç programı, landing sayfalar, ziyaretçi, trafikBir önceki adımda affilliate networklerden ve şirketlerin ürün promosyonları için yüksek komisyonlar ödediklerinden bahsettik. Hatılayacağınız gibi önceki yazıda ClickBank gibi affiliate networklerden seçtiğiniz ürünlerin pazarlamasını yapıp, ürünün ticari sitesine potansiyel alıcı gönderebilmeniz ve satış yapılması halinde size komisyon ödenebilmesi için size özel bir affiliate linkyani satış ortaklığı linki verileceğinden bahsetmiştim.

İşte yüksek komisyonlar kazanabilmeniz için, size özel affiliate linkinize trafik sağlamanız (yani potansiyel alıcıların bu linke tıklamasını sağlamak) bu işin temel taşlarından birini oluşturmaktadır. Eğer insanlar sizin affiliate linkinizi ziyaret etmezlerse, sizin promosyonunu yaptığınız ürünüde göremezler ve dolayısıyla satın alamazlar. Yani bu işten para kazanamazsınız.

Peki affiliate linkimize nasıl trafik sağlayacağız? Daha doğrusu, potansiyel alıcılar promosyonunu yaptığımız ürünleri nasıl bulacaklar? Bu konuyla ilgili olarak yüzlerce metod bulunmaktadır. Burada yapılacak en iyisi bu metodlardan en iyi çalışanı bulup onun üzerine yoğunlaşmaktır. Bunu başarabilirseniz, bu işten gerçekten çok para kazanabilirsiniz.

Musa Erdoğmuş isimli bir affiliate pazarlama uzmanı (aynı zamanda xTicaret isimli affiliate networkünün kurucusu), affiliate linklerine trafik sağlama konusunda son derece parlak bir sistem geliştirmiştir. Geliştirmiş olduğu bu sistem sayesinde Musa Erdoğmuş aylık olarak ortalama $33.000 kazanmaktadır. Musa Erdoğmuş’ un geliştirmiş olduğu sistemin temeli, affiliate linkin Google üzerinde reklamının yapılamsına dayanmaktadır. Mesela, birisi Google üzerinden verilen terimlerle ilgili bir araştırma yaptığında karşısına Musa Erdoğmuş’a ait reklamlar çıkmaktadır. Araştırma yapan kişinin bu reklamlara tıklaması ile sistem onu Musa Erdoğmuş’un affiliate linkine yönlendirmektedir. Musa Erdoğmuş, geliştirdiği bu metodu Google Kazançları isimli kazanç programında detaylı olarak anlatmıştır. (Google Kazançları ile ilgili detaylı raporumu buradan okuyabilirsiniz)

Affiliate linkinize (satış ortaklığı linkinize) ziyaretçi çekmek için diğer taavsiyem “landing sayfalar”dır. Basitçe söylemek gerekirse, bir landing sayfası; içinde affiliate link barındırdan website, blog veya makaledir. Landing sayfaları belirli bir başlık veya ürün hakkında bilgiler vermek için kullanılır ve içinde affiliate linkler verilir. İnsanlar birşeyler hakkında bilgi edinmek için landing sayfalarına gelir ve daha fazla bilgi edinmek için landing sayfalarında yer alan affiliate linklere tıklarlar. Böylece promosyonu yapılan ürünün potansiyel alıcısı haline gelirler.

Landing sayfaları son derece etkilidir. Çünkü bir insan bir başlık veya ürünle ilgili ne kadar çok bilgi edinirse, o kadar çok o ürünün potansiyel alıcısı haline gelir.

0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle