00:59 Edit This 0 Comments »

7 Adımda İnternetten Para Kazanmak; 4.Adım


Arama Motorları

arama motorları, affiliate pazarlama, affiliate link, page rank, prBu noktaya kadar affiliate pazarlamanın temel unsurlarını işledik. Hatırlayacağınız gibi önceki yazımda sizlere affiliate linkimize çekeciğimiz potansiyel alıcı trafiğinin önemi ve bu trafiği sağlamak için kullanılan website ve bloglardan bahsetmiştim. Bu yazımda sizlere affiliate linkimize çekeceğimiz trafiğin en büyük kaynağı olan arama motorlarından bahsedeceğim.

Baştan şunu kesinlikle bilmelisiniz ki; Google ve Yahoo gibi en büyük iki arama motorunda ilgili kelime araştırması yapıldığında ilk sayfada çıkmak, lotodan büyük ikramiyeyi kazanmak kadar değerlidir. Çünkü affiliate linkimize çekeceğimiz trafiğin ana kaynağı kesinlikle arama motorlarıdır. Arama motorlarının ilk sayfasında yer almak affiliate linkimize trafik patlaması yaşatacaktır. Dolayısıyla kazandığımız para çok artacaktır.

Özellikle Google, web siteleri sayfalarında sıralandırırken bir çok faktörü gözönüne almaktadır. Bu faktörlerden en önemli olanı, diğer websitelerinden sizin web sitenize verilen linklerdir. Mesela bir website, bilgisayarisi.blogspot.com şeklinde benim siteme link verirse, Google’ın gözünde bilgisayarisi.blogspot.com’ in değeri biraz daha artmakta dolayısıyla daha üst sıralara çıkarmaktadır.

Ancak burada es geçilmemesi gereken bir konu vardır. Google, her siteye 10 üzerinden bir sayfa değeri verir (“page rank” yada “pr”) ve sizi ona göre konumlandırır. Ayrıca size link veren websitenin de sayfa değeri önemlidir. Yani; sayfa değeri 1 olan 50 tane websiteden link almaktansa, sayfa değeri 4-5 olan 5 tane websiteden link almak daha iyidir. Buna ek olarak, Google size link veren sitenin içeriğinede bakmaktadır. Burada, size link veren sitenin içeriği ile sizin websitenizin içeriği paralel ise, size verilen linkin değeri daha yüksektir. Size tavsiyem, websiteniz için alabildiğiniz kadar kaliteli link almanızdır.

Websitenize yada affiliate linkinize kaliteli linkler almanız için birçok metod vardır. Ancak bunların bir çoğu işe yaramaz. Benim size burada 2 tane önemli tavsiyem olacaktır:

İlk tavsiyem, internet kullanıcılarına bedava makale yazıp bunları yayınlama imkanı veren www.makalem.com, www.bildirgec.com, www.isletmeyonetimi.net gibi websitelere üye olarak buralarda makaleler yayınlamanızdır. Yayınlayacağınız makalenin sonuna kaynak olarak kendi websitenizin adresini veya affiliate linkinizi eklemeniz size arama motorlarında yukarılara çıkmanızda çok yardımcı olacaktır. Özetle, bedava makale yayınlayabileceğiniz web sitelerine üye olun ve makalenizi yayınlayın. Yayınlamış olduğunuz makalenin sonuna “daha fazla bilgi için ………… tıklayın” yazın (…….. yerine website adresinizi yada affiliate linkinizi ekleyin), hepsi bu kadar. Burada dikkat etmeniz gereken şey, yazdığınız makalenin vemiş olduğunuz linke paralel konudan oluşmasıdır.

İkinci tavsiyem, sayfa değeri yüksek binlerce websitesinden sizin websitenize otomatik olarak link verilmesini sağlayan Bookmarking Demon isimli programdır. Bu program affiliate pazarlama alanında başarılı olan hemen hemen herkes tarafından kullanılmaktadır. Program sayesinde hiç ummadığınız kadar kısa bir süre içinde Google’da ilk sayfada çıkmanız mümkündür. İlk sayfada çıkmaya başlamanızla birlikte gelirlerinizde katlanacaktır.

Yukarıda da söylediğim gibi, arama motorları affiliate linkinize potansiyel alıcı trafiğini çekmeniz için en büyük kaynaklardır. Bundan dolayı arama motoru konusuna gereken dikkati ve önemi vermelisiniz.

0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle