05:03 Edit This 0 Comments »

Back-Link Nasıl Alınmalı

Back-link çalışmalarında temel amaç Google arama motorunda daha üst sıralara çıkarak iyi bir başarı yakalamak ve daha çok ziyaretçiyi siteye çekmek, daha çok hit almak diyebiliriz.

Hit alma yöntemi, en azından pagerank almak için yapılan en basit yöntemlerden birisidir paralı ya da parasız olarak link alıp vermek. Bu şekilde eğer siteniz yeniyse en hızlı biçimde siteniz Google botları ve bizim dediğimiz gibi örümcekleri sayesinde kısa sürede indekslenebilmektedir.

Link Değişimi Nasıl Yapılmalıdır?

Gerçek bir webmaster, normal yollardan ücretli yada ücretsiz back-link almak istiyorsa gerçekten çok zeki olmalı ve çok mantıklı hareket ederek bir o kadar da mantıklı düşünmelidir. Google sandığımızdan çok ama çok daha zeki, bunu gerek “SEO” yaparken gerekse “Backlink” yaparken ve gerekse “Sandbox” konusunda da bildiğimiz gibi. Bu yüzden iyi bir webmaster link değişimi düşünerek web sitesinin yükselmesini istiyorsa ve pr değerinin de yükselmesini istiyorsa tek siteden çıkış yapmamalı, hemen resmi inceleyelim.


A ---> B

<---

Burada da gördüğümüz gibi tek siteden link çıkışı yapıp diğer siteye vermek, diğer sitenin linkini de “hooop” diye kendi sitemize almak Google amcamızın gözünden hiçbir zaman kaçmaz, unutmayalım ki her ne kadar bir robot olsa bile çok karmaşık bir yapıya sahip. Bu yüzden alacağınız linkler tek yönlü değil de çift yönlü olmalıdır. Eğer birden fazla sitemiz varsa çapraz link değişimi yapabiliriz. Böylelikle aynı sitelerden birbirlerine link çıkışını önlemiş oluruz. Yani demek istediğim şu ki; bir sitenize link alırken bir başka siteden vermeli, diğerinden alırken ise öbüründen vermelisiniz. Aynı siteden hep link alımı ve aynı anda da link aldığınız siteye link verirseniz Google amca bunu kolayca görecek ve sizin pr değerinizi hiçbir şekilde değiştirmeyecektir.

Gördüğünüz gibi size etkili back-link nasıl alınır ve nasıl verilir konusu hakkında birkaç ipucu vermeye çalıştık, umarım faydalı olmuştuk. Back-linkin daha bir çok opsiyonu var fakat yazmak için normal bir blog açıp konuyu sadece back-link üzerine bile yönlendirebiliriz. Bu konu çok geniş fakat kısaca anlatmaya çalıştık. Bu sayede web sitelerinizin Google gözündeki değerini ve kalitesini yükseltebilirsiniz, web sitenize gelen ziyaretçileri arttırabilirsiniz.

0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle