04:57 Edit This 0 Comments »

Backlink alırken dikkat edilmesi gerekenler


Etiketler: Backlink, Link takası, seo, pagerank sorgulama, Alexa, index, seo analizi, dmoz, sandbox,
dofollow, nofollow

Backlink artık bir sektör haline gelmiş diyebiliriz. Link takası yapanlar, backlink satanlar, tanıtım yazıları felan derken seo‘nun önemli bir faktörü olan backlinkin alınırken dikkat edilmesi gereken noktaları anlatacağım bu yazımda.

Lafı uzatmadan madde madde dikkat edilmesi gereken noktaları yazayım hemen.

1-En önemli faktör olan pagerank. Sitenizden daha yüksek pagerank değerine sahip bir siteden link almaya çalışın. Örneğin pagerankınız 2 ise siz pagerankı 3 ve üzeri olan sitelerden link alın. Link alacağınız sitenin pagerank değerini öğrenmek için : Pagerank sorgulama

2-Link aldığınız sitenin sizin sitenizle aynı kategoride olmasına dikkat edin. Teklonoji bloguysanız teklonoji ile ilgili bir siteden backlink alın. Alakasız sitelerden alınan backlinkin bir yararı olmaz.

3-Alexa değerini mutlaka kontrol edin. Alexa değeri düşük olan sitelerden backlink alın. Alexadeğeri 100k ve aşağısı olan siteler daha değerlidir. Alexa, bir sitenin ne kadar hit aldığını ölçer ve ona göre sıralamaya koyar. O yüzden alexa değeri ne kadar düşükse o kadar iyidir mantığı ile alın backlinkinizi.

4-Backlink almak istediğini sitenin infolu olup olmadığına bakın. Bir sitenin infosu olup olmadığını anlamak için google’den info:www.bilgisayarisi.blogspot.com şeklinde aratın. Eğer bir bağlantı çıkıyorsa o sitenin infosu var demektir. Eğer çıkmıyorsa o siteden link almanızı tavsiye etmem

5-Google, yahoo ve bing gibi arama motorları tarafından ne kadar index aldığına bakın. Fazla indexli sitelerden link almaya çalışın. Bu değerleri öğrenmek için: Seo analizi

6-Dmoz kaydının olup olmaması çok önemlidir. Dmoz.org en büyük dizinlerden birisidir vegoogle‘ın gözünde çok ayrı bir değeri vardır. Dmoz kaydı olan sitelerden backlink almaya özen gösterin. Dmoz bir siteyi dizinine almışsa zaten o site kalitelidir. Dmoz çok site konusunda çok seçicidir ve her siteyi dizinine almaz.

7-Backlink alacağınız siteden kaç link çıkışı olduğuna bakın. Çöp sitemi diye kontrol edin. Eğer bir site 10 dan fazla link çıkısı varsa o site google gözünde değersizdir ve o siteden link almanız bir işe yaramaz. Mümkünse 3 veya daha az link çıkışı olan sitelerden link alın.

8-Domain yaşına mutlaka bakın. Eski siteler her zaman google tarafından daha çok sevilir ve önemsenir. 1 yılı aşkın yayın yapan siteleri tercih edin. 2 aylık sitelerden link almayın. Geneldehacklink ile pr yi tavan yaptırıp link satanlarla dolu piyasa.

9-Sitenin özgün olup olmamasına bakın. Kopya içerikli siteler hiçbir zaman google tarafından sevilmez. Sade ve özgün içerikli sitelerden link almaya çalışın. Her tarafta reklamlar olan js kodlarıyla dolmuş css’si şişmiş ve yavaş sitelerden link almayın.

10-Sandboxta olup olmadığını kontrol edin. Eğer sandboxta olan bir siteden link alırsanız size + dan çok – getirecektir. En çok dikkat edeceğiniz nokta budur. En son maddeye yazdım fakat en son aklıma geldi. Mutlaka kontrol edin.

Not: Linkinizi verirken dofollow olarak verin. Linkleri otomatik olarak nofollow yapan sitelerden link almayın.

Bol kazançlar :)

0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle