15:22 Edit This 0 Comments »
Google Botları Nasıl Çalışır?

Etiketler: google arama motoru, google bot taraması, google botları nasıl çalışır
Google Botları Nasıl Çalışır

Pek çok kişi arama motorlarının gizemli olduklarını düşünür. Halbuki bu böyle değildir. Her ne kadar kullanılan algoritmada yüzlerce faktör hesaba katılarak işlem yapılsa da içerikte başarı için oldukça basit, anlaşılır bir sistemi vardır.

İnsanlar arama motorlarını istedikleri bilgiyi elde etmek amacıyla kullanır. Hedef bilginin yer aldığı site ise daha fazla hit toplamak ve kitlesini genişletmek ister. Bunun olması için arama motorlarında üst sıralarda yer alması gerekir. İşte burada da devreye basit bir SEO bilgisi giriyor.

Eminim siz bu satırları okurken en iyi arama motoru olan Google’ı düşünüyorsunuz. O yüzden bu makalemde size Google’ın işleyişinden bahsederek webmaster arkadaşlara bilgiler vereceğim.

google bot taramasi Google Botları Nasıl Çalışır

Google içeriğinizi nasıl tarar?

Google sisteminde akıllı botlar bulunmaktadır. Bu botları bütün dünyaya yayılmış bir virüs gibi düşünebilirsiniz. O tamamen gördüğü içeriği taramaya ve Google verilerine raporlamaya programlanmıştır. Bu botlar içeriğinizin farkına vardığında içerisindeki linkleri, resimleri; kalın, italik, altı çizili halde belirtilmiş kelimeleri ve “h” etiketiyle girilen başlıkları öncelikli okur. Daha sonra yazıyı ve varsa yorumları okur. Bunları analiz eder ve eğer kaliteli bir içerik ise arama motorlarında üst sıralarda olmamanız için hiçbir neden yoktur demek.

Botların sitenizi ziyaret etme sıklığı sitenizin kalitesine bağlıdır. Google botunun sitenize en son ne zaman geldiğini öğrenmek için Google arama motoruna şunu yazmanız yeterlidir:

cache:http://www.sitenizinlinki.com

Google botları içeriği üst sıralara nasıl taşır?

Google Arama motoru botu, veritabanında indexlenmiş bulunan yazılar içerisinde öncelikle konu içerisindeki bütünlüğü ele alır. Yani sitenin hitap ettiği kitle-içerik uyumu, başlık-içerik uyumu, içerik-anahtar kelimeler uyumu; konu içerisindeki metin ile ilgili kalın, italik, altı çizili gösterilen kelimeler… gibi bunları sıralayabiliriz. Bunların sonucunda eğer iyi bir uyum çizgisi yakaladıysanız zaten başarı kaçınılmaz.

0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle