00:33 Edit This 0 Comments »

Websiteye Hedef Ziyaretçi Çekebilme ..

İnternetten para kazanabilmek için website sahibi olmak oldukça avantajlıdır. Ama sadece websitenin varlığı yeterli değildir. Websitesine çok sayıda hedef ziyaretçi çekilmesi gereki. Eğer bir websitenin ziyaretçisi yoksa, müşterisi olmayan mağazadan farksızdır ve website için harcanan zaman boşa gidecektir. Aşağıda websiteye ziyaretçi trafiği sağlamanın yollarını göreceksiniz.

  1. Websiteye trafik sağlamanın ilk koşulu arama motorlarına göre çalışma yapmak yapmaktır. Çünkü arama motorları hedef ziyaretçi sağlamanın en popüler yollarından birtanesidir. Arama motorlarında üst sıralarda yer almak, link popüleritesi oluşturma açısından oldukça önemlidir. Websitede doğru anahtar kelimeler kullanmak, siteye hedef ziyaretçi çekebilmeyi sağlar. Kullanıcıların anahtar kelimeleri arama motoruna yazdıktan sonra, websitenin ilk sayfada ve üst sıralarda çıkması, başarıyı yakalamanın en büyük anahtarlarından biridir.
  2. Websitesine ziyaretçi trafiği çekmenin ikinci yolu, diğer webmasterler ile iletişime girip link değişimi yapmaktır.
  3. Websitesine ziyaretçi çekebilmenin üçüncü yolu, kaliteli, özgün yazılar yazmak ve yayınlamaktır. İyi içerikli websiteleri kullanıcılar tarafından oldukça beğenilir ve bu sitelere güven duyulur. Düzenli şekilde kaliteli içerik sağlayarak sadık bir ziyaretçi kitlesine ulaşmak mümkündür.
  4. Websitesine ziyaretçi çekebilmenin dördüncü yolu joint venture pazarlaması (ortak girişim pazarlaması)yapmaktır. Joint Venture ürün ve servisleri tanıtabileğiniz en etkili yollardan birisidir. Joint venture bir iş ortaklık yapısıdır. Bunun için aynı alanda faaliyet gösteren bir web site ile banner değişimi ya da link değişimi yapılarak her iki web site sahibinin de kısa zamanda daha fazla ziyaretçi sayısına ulaşması sağlanabilir.
  5. Web sitesine ziyaretçi çekebilmenin beşinci yolu affiliate programı oluşturmaktır. Birçok satış ortağınızın olması, onların sizin sitenize birçok ziyaretçi çekeceği anlamına gelir. Bundan sonra satışlarda artış yaşanır ki, bu hem web site sahibinin hem de satış ortağının kazanç elde etmesini sağlar.
  6. Web sitesine ziyaretçi sağlamanın altıncı yolu e-mail bültenleri oluşturmaktır. Bu şekilde kullanıcıları yeni haberlerden ve ürünlerden haberdar etmek ve sadık bir ziyaretçi kitlesine ulaşmak mümkündür.

0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle