14:51 Edit This 0 Comments »

Paypal

Paypal internet üzerinden alışveriş yapmamızı, para transfer etmemizi, para almamızı sağlayan dünyanın en güvenilir sanal bankacılık sistemidir. Paypal dünyanın birçok ülkesinde, bir çok banka ile işlem yapmaktadır. Yakın zamana kadar Türk bankalarla işlem yapmamasına rağmen artık Türkler 'ide potansiyel müşterileri arasına almıştır. Bununla yetinmeyip sitesine Türkçe dil desteği de koymuştur.

Paypal'a üyelikte çok kolay. www.paypal.com/tr adresinden Paypal'ın Türkçe ana sayfasına ulaşbilirsiniz. Üye ol linkine tıklayıp formu doldurduktan sonra üyesiniz. Artık tamamen Türkçe olduğu için ayrıntıya girmiyorum. Sadece üye ol dedikten sonra çıkan sayfada kişisel, premier ve ticari olarak 3 seçenek çıkıcak. Paypal'ı hangi amaçla kullanıcaksanız onu seçin. Eğer sadece alışveriş ve PTC siteleri gibi sistemlerde kullanacaksanız kişiseli seçin. Çünkü diğer seçeneklerde pek çok kesinti olacak. Kredi kartı numarınızı isterseniz hesabı oluşturduktan sonra girebilirsiniz.

Paypal'a üye olduktan sonra alışverişlerinizde ve para transferlerinde sadece üye olduğunuz e-posta adresini kullanacaksınız. Dolayısıyla kredi kartı numaranızı başka hiç bir yere vermemiş olacaksınız. Yaptığınız işlemde para Paypal hesabından çekilip Paypal hesabına yatırılacak. Siz Paypaldaki hesabınıza kredi kartından istediğiniz miktarı aktarıp geri çekebilirsiniz.

Şimdilik Türk bankaları Paypal'a alışık olmadığı için paranızı kredi kartı üzerinden çekebilirsiniz. Çek olarak ödeme isterseniz gittiğiniz bankadakiler "bu ne" deyip ödeme yapmayacaklardır. Buna dikkat etmelisiniz. Parayı hiç alamamaktansa biraz kesintili olarak kredi kartından nakit avans çekmek daha rahat bir seçenek bence.

Ayrıca her ne kadar Paypal bulabileceğiniz en güvenilir sistem olsada şifrenizi girerken e-posta şifrenizle aynı şifreyi girmemeye dikkat edin. Ne olur ne olmaz!

0 yorum:

HitYolu Dizin Otomatik Backlink online hits Sitene Ekle